Dijaspora

60. Svjetsko natjecanje u oranju – Kanada 2013

https://youtu.be/cHKtraEG8fQ

Prenosimo Vam dio atmosfere sa 60. Svjetskog natjecanja u oranju koje je ove godine održano u Kanadi. Ove godine “Svjetska udruga Orača” posebno je naglasila glavni cilj organizacije, a to je “poticati i sačuvati umijeće oranja te poboljšati vještinu oranja zemlje.” Svjetsko natjecanje u oranju svake se godine održava u drugoj zemlji. Na takmičenju je također nastupila i Hrvatska reprezentacija.

Republiku Hrvatsku predstavljali su Ivan Spudić u kategoriji premetnjaka i Marijo Spudić u kategoriji ravnjaka, obojica iz Barilovića, Karlovac, pobjednici prošlogodišnjeg 10. Državnog natjecanja u oranju. Ove godine Ivan je zauzeo 24. mjesto u kategoriji premetnjaka, dok je Marijo natjecanje završio zauzevši 23. mjesto u kategoriji ravnjaka.

Prošlogodišnje 59. Svjetsko natjecanje u oranju održano je u rujnu u Biogradu na Moru na kojem se okupio do sada najveći broj reprezentacija iz 31 zemlje.

Rezultati;
Conventional: 1.Eamonn Tracey, Republic of Ireland, 2. Fabien Landre, France i 3. Ashley Boyles, England
Reversible: 1. John Whelan, Rep. Ireland, 2. Thomas Cochrane, Northern Ireland i 3. Mathieu Cormoreche, France

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Noć folklora u Wels-u

Selo hr

4. revija tradicionalnog ruha “OD MORA DO SAVE”

Selo hr

Advent u Tavakutu – Božićno folklorni koncert

Selo hr