November 29, 2023
KUD Smotra

Letovanić za Vukovar i Smotra izvornog folklora Pokuplja, Posavine i Banovine

U Letovaniću pokraj Siska u sklopu humanitarne kulturno-turističke manifestacije Letovanić za Vukovar održano je natjecanje u starim športovima. Organizacija igara na obali rijeke Kupe pokazala se kao pun pogodak s obzirom na veliku vrućinu jer je voda ipak dvala osvježenje.
Natjecalo se u; povlačenju užeta, kamenu s ramena, skoku u dalj, skakanju u vrećama, piljenju drva, nošenju košare na glavi, nošenju jaja na žlici i hodanju na štulama. U ukupnom poretku pobijedili su treću godinu za redom Letovanci. Drugo mjesto osvojila je ekipa Š.U. Stjepan Grgac iz Petrovca, a treći su bili Š.U.
Osvježenje je bilo potrebno i učesnicima tradicionalne izvore smotre folklora Pokuplja, Posavine i Banovine. Domaćin HKUD „Poculica“ iz Letovanića ugostila je KUD Kolo iz Vukovara, KUD Moslavčanka iz Donje Gračenice te KUD Sv. Florijan Poljane Lekeničke. Smotra je protekla u lijepom ozračju u životopisnom ambijentu pješčane plaže rijeke Kupe. Nakon smotre mnogobrojni posjetitelji okupirali su kupalište i nastavili druženje uz glazbu kasno u noć.

HKUD Poculica Letovanić

Related posts

Zapovjedi pod Lipom

Selo

Jesen u Pauriji

Selo

KUD „Tounjčica“ predvodio liturgijsko pjevanje

Branko Rumenović