Aktualno KUD Smotra Zanimljivosti

U Repušnici su održani 29. „Repušnički susreti“

Počeci ove manifestacije sežu u 1984. godinu kada su održani 1. Repušnički susreti u Repušnici kraj Kutine, od tada pa do danas manifestacija se održava svake godine sredinom lipnja osim 1992. kada nije održana zbog ratnog stanja u Hrvatskoj. U sklopu manifestacije „Repušnički susreti“, 1986. godine, mjestu Repušnici dodjeljena je nagrada „Zlatni prim“ Večernjeg lista. Osnivači i prvotni organizator manifestacije bio je mjesni KUD, KUD „Repušnica“, a od 2008. godine KUD je suorganizator uz Mjesni odbor Repušnica, ŠNK „Mladost“ Repušnica, DVD „Repušnica“ i RU „Hanja“ iz Repušnice.

29. „Repušnički susreti“ počeli su 08. lipnja 2013. godine na prostoru oko crkve sv. Nikole Tavelića i PŠ Repušnica gdje je održana likovna kolonija, čiji je organizator bio KUD “Repušnica”.
Sudionici ovogodišnje likovne kolonije su: Želimir Šiško, Vlatka Vidiček – Dam, Slavica Orešković, Ivan Kovačević, Edina Šalić, Dragan Šalić, Slavko Blažeković – Kilaća i Zlatko Klasnić.
Nakon slikanja svi sudionici kao i domaćini nastavili su druženje uz specijalitet šaran na rašljama, kojeg su pripremili članovi ribolovne udruge “Hanja” iz Repušnice, a za domaće kolače pobrinule su se članice KUD-a “Repušnica”.

Nastavak manifestacije slijedio je 09. lipnja 2013. godine kada je održana predstava “Europa u selu Kruškovcu” profesora Ante Juretića, a izveli su je članovi KAD “Beskućnici” u Društvenom domu u Repušnici.
Nekadašnji članovi dramske sekcije KUD-a “Repušnica” opet su napunili salu Društvenog doma u Repušnici do posljednjeg mjesta. Gledatelji su mogli uživati u izvedbi svojih susjeda, prijatelja i sumještana, a pritom se dobro nasmijati.
Uloge u predstavi „Europa u selu Kruškovcu“ su: Siniša Prpić kao Joža Smrekovnjak, Nada Zagajšek kao Štefa, Božidar Durbek kao veliki kombinator Blaž, Marija Troha kao Bara, Magdallena Lukač kao Tanjuša, Anton Bračevac kao Dedek, Miroslav Bišćan kao pijani Berek, Ivana Pranjić kao krčmarica Roža, Melita Obranović kao Pepica, Mladen Vojtkulak kao Giovanni Locatelo, Slavica Miljan kao Stajski, Zinka Homan kao španjolska plesačica.

Središnji dio manifestacije održao se 15. lipnja 2013. na prostoru ŠNK „Mladost“ u Repušnici. Početak cjelodnevnih događanja bio je od 10h kada je počeo sada već neizostavni dio manifestacije Turnir ulica u nogometu i potezanju užeta.
Također bilo je i animacijskih igara za male izviđače kao i za sve učenike PŠ Repušnica. Biciklijada u PP Lonjsko polje bila je do sada najbrojnija jer su sudionici bile mlade snage Repušnice.
Bili su i štandovi sa suvenirima, na kojima se moglo kupiti od tkanine, keramike, predmeta od drva, nakita, slika… U prostoru ispred svlačiona bila je i prodajna izložba slika ovogodišnje likovne kolonije. KUD “Repušnica” imao je i izložbu svojih članova spremljenih u narodne nošnje Repušnice.
U folklornom dijelu nastupali su KUD “Mladi Šokci” Duboševica (Baranja), KUD “Prugovac” Prugovac (Podravina), KUD “Posavina” Budaševo (Posavina), KUD “Izvor” Vinkovci (Slavonija), KUD “Valentinovo” Zagreb, KUD “Brest” Brestača (Zapadna Slavonija) i domaćini Moslavci. Voditeljica programa bila je Karmen Valenta, medijski pokrovitel – portal Selo.hr.
Za ugostiteljski dio pobrinuo se Hotel Podravina, a sve su nas zabavljali TS Prima band i Holliday band.

Za Portal Selo.hr –  Maja Dobranić

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Hravatska tradicionalna narodna nošnja iz okolice Brčkog

Selo hr

Sveta Lucija od Sirakuze (284. – 303.)

Selo hr

Tradicija potkivanja jaja

Selo hr