September 25, 2023
Aktualno KUD Smotra

19. susret folklornih društava u Generalskom Stolu

U organizaciji KUD-a „Lipovac“ održan je 19. susret folklornih društava, koji je ujedno posljednja, ali i najveća manifestacija u obilježavanju Antunovskih svečanosti koje se tijekom mjeseca lipnja održavaju u Generalskom Stolu pod pokroviteljstvom općine.
Osim domaćina, na ovogodišnjem susretu sudjelovala su kulturno-umjetnička društva „Rakalj“ iz Raklja, „Laz“ iz Laza Bistričkog, „Valentinovo“ iz Zagreba, „Josip Torbar“ iz Krašića, „Antun Klasinc“ iz Lasinje, „Sv. Juraj“ iz Duge Rese, orkestar MKD „Krsto Misirkov“ i pjevačko društvo „Domino“ iz Zagreba te TS „Boemi“ iz Karlovca, koja su izvela bogat kulturno-umjetnički program. Brojni posjetitelji mogli su uživati u pjesmama i plesovima Istre, Dalmacije, Turopolja, Ražanca, Gen. Stola i Dugoreškog kraja, Lasinje, Krašića i Međimurja u izvedbi oko 160 sudionika.
Titulu najljepše folklorašice ponijela je Matea Burić iz Raklja, a njene pratilje bile su Antonija Županac iz Krašića i Ivana Topolovec iz Laza Bistričkog.
U sklopu ove manifestacije, načelnik općine gospodin Alen Halar podijelio je plakete Tinu i Leu Katiću, Ivanu Škrtiću, Tomislavu Špeharu i Matiji Beniću, najboljim mladim sportašima s područja Generalskog Stola za iznimne rezultate koje su postigli u taekwondou, stolnom tenisu i nogometu.
Hvala svima koji su došli pogledati ovu kulturnu manifestaciju! Svakako hvala snimatelju Zvonkecu na fotkicama!

KUD “Lipovac” Generalski stol

Related posts

Porez i daće

Selo

Legenda o dolasku Hrvata: petorica braće i dvije sestre

Selo

4. revija tradicionalnog ruha “OD MORA DO SAVE”

Selo