Aktualno KUD Smotra

25.Folklorni susreti Sv.Marije Magdalene

Pokraj potresom teško oštećene Župne crkve Svete Marije Magdalene u Pastoralnom dvorištu 23.07.2022. održani su 25. Folklorni susreti S.Marije Magdalene pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Župana Ivana Celjaka i grada Siska. Medijski pokrovitelj je Portal Selo.hr.

U folklornom dijelu programu sudjelovali su:  HKUD „RADOST“ iz Sela,  KUD „TIŠINČANI“ iz Tišine Erdedske, pjevačka skupina  KUD-a „IVAN GORAN KOVAČIĆ“ – „GORANKE“ iz Siska, KUD „ČESKA BESEDA“ iz Jazvenika i KUD „SVETA ANA -VUČJAK“ iz Karlovca.

Po završetku folklornih susreta svi sudionici  okupljeni mještani uputili su se  u procesiji  „ZA KRIŽEM“ , u montažni objekt crkve Sv. Marije Magdalene gdje je uz  domaćeg župnika vlč. Dragutina Papić, Sv. Misu predvodio  mladomisnik Kristijan Pezić.

Za portal Selo.hr  >>>> Verica Kruhan

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Priče s Medvednice – Zakopano blago i princeza začarana u zmiji

Selo hr

KUD Rakalj uspješno predstavio Istru na VI. Međunarodnom festivalu folklora Rimini – 2014

Selo hr

Škola u Alilovcima

Selo hr