Aktualno KUD Smotra

20. Smotra izvornog folklora Pokuplja, Turopolja, Posavine i Banovine i 1. In memoriam Božidar Škofač

U organizaciji HKUD „Poculica“ Letovanić održana je 20. Smotra izvornog folklora Pokuplja, Turopolja, Posavine i Banovine i 1. In memoriam Božidar Škofač. Profesor Božidar Škovač preminuo je 19.03.2023. godine u 73. godini života. Bio je jedan od poznatijih hrvatskih zavičajnih slikara, vlasnik jedne od većih privatnih etnografskih zbirki sa više od pet tisuća eksponata. 1975.g. osnovao je KUD „Poculica“ Letovanić u kojem je djelovao kao koreograf, pjevač i umjetnički voditelj. Predsjednica HKUD-a „Poculica“ Katarina Belošević u svom obraćanju naglasila je kako će društvo njegovati uspomenu na prerano preminulog profesora Škofača i nastaviti njegovim putem.

  • Na 20. Smotri izvornog folklora nastupili su:
  • HKUD Poculica Letovanić – dječja i odrasla sekcija
  • HAKUD Glinska tamburica Glina
  • KUD Tišinčani Tišina Erdedska
  • KUD Slavuj Bukevje
  • KUD Preslica Pešćenica
  • Zavičajni klub Žeravac Slavonski Brod

Sudionici smotre okupili su se na imanju profesora Škofača, razgledavajući njegovu Etno zbirku, potom svi zajedno u koloni uz rijeku Kupu krenuli prema pozornici. HKUD „Poculica“ Letovanić i gosti uz voditelja programa Ivana Fiolića – Fio, priredili su publici nezaboravan ugođaj kao najbolji poziv za sljedeću 21. Smotru izvornog folklora Pokuplja, Turopolja, Posavine i Banovine i 2. In memoriam Božidar Škofač.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

13.RAKIJADA – Podcrkavlje 2022

Selo hr

Prigorski dani

Selo hr

Koledvari – Čestitari

Selo hr