Aktualno Dijaspora

26. izložba božićnjaka u Subotici

Tradicionalno, ove godine 26. put, u Subotici je priređena Izložba božićnjaka u organizaciji Etnološkog odjela »Blaško Rajić« pri Katoličkom društvu »Ivan Antunović«. Izložbu je otvorila dominikanka, s. Nada Ivanković.
Ovom prigodom predstavljena je i monografija »Božićnjaci – 25 godina izložbe božićnjaka« koja se bavi dosadašnjim izložbama i prezentacijama tog božićnog kruha (kolača) ukrašenog likovima i predmetima od tijesta. Urednica monografije je Jelena Piuković.
Osim božićnjaka, posjetitelji mogu pogledati i dvije prodajne izložbe radova čiji su autori članovi Likovnog odjela HKC-a »Bunjevačko kolo« iz Subotice i Likovno-slamarskog odjela HKPD-a »Matija Gubec« iz Tavankuta.
U sklopu programa otvorenja izložbe nastupio je Dječji zbor »Lira« koji djeluje u sklopu HPD-a »Bela Gabrić« iz Subotice.
 
Izvor: NIU “Hrvatska riječ” Subotica
 

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Najbolje nošeno narodno ruho – Đakovo 2023

Selo hr

29. Smotra pjevačkih skupina – Kutina 2023.

Selo hr

Tradicijski vezovi na crkvenom ruhu

Selo hr