Aktualno Dijaspora Smotra

4. revija tradicionalnog ruha “OD MORA DO SAVE”

U organizaciji HKUD Sv.Ante Cim u Galeriji Kraljice Katarine Kosača u Mostaru održana je 4. revija tradicionalnog ruha “OD MORA DO SAVE”. Ovaj jedinstven projekt za Bosnu i Hercegovinu ponovno je pokazao da je veoma važno raditi na očuvanju i prezentaciji tradicijskog ruha. Na reviji je predstavljeno tradicijsko ruho koje se geografski nalazi na potezu od mora do Save. 

“Hvala svim našim folklornim prijateljima, kulturno umjetničkim društvima iz Bijelog Polja, Rodoča, Mokrog, Tihaljine, Roškog Polja te Kulturnom centru Travno iz Zagreba na pomoći u zajedničkom stvaranju ove revije. Također zahvaljujemo se i Dragi Oršoliću te Mirzi Jaranoviću koji kao pojedinci ulazu mnogo truda i rada u očuvanje i prezentaciju ruha svoga kraja.

Hvala i Gradu Mostaru, Vladi HNŽ-a, Federalnom ministartvu kulture i športa te Hrvatskoj matici iseljenika koji su prepoznali važnost ovog projekta za očuvanje tradicije i baštine Bosne i Hercegovine.
Jedna revija je iza nas, a ideje za novu već su u mislima. Odmah krećemo raditi dalje…”
 
HKUD Sv.Ante Cim
 
 

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Sunja – Josip Hren

Selo hr

KUD “DukatiI” Svinjarevci -14. večer izvornog folklora

Selo hr

Linđo – ambasador hrvatske kulture

Selo hr