Aktualno Galerija Smotra

Folklorni susreti Javora

Kulturno-umjetničko društvo „Javor“ Jazavica-Voćarica-Roždanik organiziralo je 3. „Folklorne susrete Javora“ i 1. „Zapadno-slavonsku kulenijadu“ koja je održana u subotu,  13. lipnja.

Program je započeo donošenjem kulenova u Društveni dom u  Voćarici gdje je eminentni ocjenjivački tim sa PTF-a iz Zagreba ocjenjivao uzorke kulenova. Voditeljica komisije bila je Nada Vahičić, a članovi komisije su bili Renata Petrović, Darko Vuković i Nives Marušić-Radovčić. KUD-ovi su se okupili ispred doma u Jazavici, nakon čega su se obučeni u nošnje, u svečanoj povorci, s pet konjskih zaprega i pet jahača zaputili prema domu u Voćarici. Veliki broj ljudi okupio se na nastupu KUD-ova. S našeg područja nastupali su KUD „Šubić“, KUD „Društvo naša djeca osmijeh“ iz Rajića, te KUD „Javor“. Iz okolnih gradova nastupali su KUD „Vesela šokadija“ iz Gudinaca, KUD Sv. Lovre iz Vrsa, KUD „Posavina“ Budaševo, te KUD „Zavičajno društvo Rama“ iz Pleternice.

Izvor: Grad Novska, izvorni članak možete pročitati na sljedećem linku.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Advent u Tavakutu – Božićno folklorni koncert

Selo hr

11 KUD-a na predsmotri u Hrastovici

Selo hr

Sveti Joakim i sveta Ana

Selo hr