December 3, 2023
Aktualno Smotra

10. Gernološki tulum

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji sa Zakladom „Zajednički put“, 1. listopada tradicionalno je organiziran X. gerontološki tulumom, na Trgu Nikole Šubića Zrinjskog, u povodu Međunarodnog Dana starijih osoba i Međunarodne godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Zahvalivši svima na dolasku, gradonačelnik Milan Bandić je naglasio kako je ovo Dan najmudrijih građana, koji su izgradili naš grad i pridonijeli da dana bude ovakav kakav jest, europska metropola.
10. gerontološkom tulumu prisustvovali su štićenici zagrebačkih domova za starije i nemoćne, te udruge umirovljenika, a po prvi put, i domovi iz Sarajeva i Subotice. Više od 500 sudionika, pojedinaca, solista, zborova, KOD-ova, plesnih i rekreativnih grupa obilježilo je desetu, jubilarnu, godinu provedbe Projekta gerontološki centri Grada Zagreba, kojem je svrha dati osobama starije životne dobi priliku, da široj javnosti pokažu kako dob nije prepreka za aktivan i ispunjen život.
KUD „Valentinovo“ je svojim nastupom oduševio sve okupljene i svojim primjerom pokazao kako se dobrom voljom i velikim trudom postiže zavidan rezultat, bez obzira na godine.

za Portal Selo.hr >>>> Đurđa Cecelja Čelić

Related posts

Priznanje KUD-u “Skakava 06”

Selo

Patent broj 36946

admin

Natjecanje u vuči trupaca – Štraparijada 2022

Anita Sinjeri-Ibrisevic