KUD Smotra Tradicija

Petrovo – slavlje kutinsko – 2022

U suradnji s gradskim udrugama Turistička zajednica grada Kutine organizirala je manifestaciju „Petrovo – slavlje kutinsko“, koja se je održala 01. i 02. 07. 2022. godine u Kutini u sklopu Kutinskog ljeta.

Prije 182 godine Kutina je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada, u kojem se i ove godine održava manifestacija pod nazivom Petrovo – slavlje kutinsko.

Centralni program ovogodišnjeg događanja trajao je dva dana na prostoru samog centra Grada Kutine. Petak, 1. 07. bio je rezerviran za okuse i zvukove moslavačke tradicije u kojima se svojom gastro ponudom i svojim glazbenim nastupima predstavila Kulturno umjetnička društva s prostora Grada Kutine, kao i brojni izlagači na štandovima uz radionice za djecu.

Subota 02.07.rezervirana je za već tradicionalnu podjelu gulaša, nastupe zborova i vokalnih sastava, mažoretkinja, puhačkog orkestara, prezentacija starih zanata, izložba i prezentacija tradicijsko – ribolovnog alata, predstava za djecu i ulična animacija uz izlagače na štandovima.

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, ulična animacija, iznjedrili su dobar ljetni provod u Kutini na manifestaciji Petrovo – slavlje kutinsko, uz veliki broj posjetitelja iz cijele regije. Želja Turističke zajednice grada Kutine je ovom manifestacijom dodatno promovirati izlagače, udruge i kulturno umjetnička društva sa Kutinskog područja.

Izvor: TZ Kutina

 

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Smotra izvornog pjevanja – Sunja

Josip Hren

Međunarodni Country-Vandering folklorni festival

Selo hr

Šokačko veče – Sotin

Selo hr