September 25, 2023
Aktualno Tradicija Zanimljivosti

XXV Državna konjogojska izložba

Na XXV Državnoj konjogojskoj izložbi Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac i Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka i uzgajivači konja lipicanske pasmine predstavili su: 17 zaprega od toga 6 zaprega hrvatskog posavca, 7 zaprega hrvatskog hladnokrvnjaka i 4 zapregu lipicanske pasmine, a posebnu pozornost u revijalnom dijelu programa plijenio je dvopreg Državne ergele Đakovo.

Pasmina hrvatski posavac predstavljena je s 5 mladih pastuha, 5 omica, 9 kobila s ždrebadi, 7 kobila i 6 starih pastuha i 4 jahača.

Pasmina hrvatski hladnokrvnjak, predstavljena je s 6 mladih pastuha, 5 omica, 5 kobila s ždrebadi, 5 kobila i 5 starih pastuha i 5 jahača.

Pasmina lipicanaca, predstavljena je s 5 omica i 5 kobila.

Ocjenjivačke komisije imale su tešku i odgovornu zadaću izbora najboljih među najboljima.

Nakon ocjenjivanja proglašeni su nositelji nagrada po kolekcijama (pogledaj nagrađene)

Svim sudionicima izložbe dodjeljene su prigodne zahvalnice organizatora Općine Sunja, kao i Saveza uzgajivača, a vlasnicima nagrađenih grla dodjeljene su vrijedne novčane nagrade koje su im u ime organizatora i pokrovitelja uručili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede gospodin Tugomir Majdak, u ime Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Dr. sc. Ivana Čandrlić-Dankoš, pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i ruralni razvoj Sisačko- moslavačke županije Marijan Belošević i Općinski načelnik gospodin Grga Dragičević.

Više prčitaj na: LINKU

Related posts

17. Međunarodni festival folklora

Selo

Priče s Medvednice – Zakopano blago i princeza začarana u zmiji

Selo

Pušenje, duvanjenje

Selo