Aktualno KUD

Prigorski dani

Prigorje je područje Hrvatske koje se proteže najvećim dijelom oko glavnog grada Zagreba. Točnije, to je područje koje se proteže od Jastrebarskog, preko Samoborskog Prigorja, uz južne obronke Medvednice do rijeke Save. Kulturno-umjetnički rad prožet pjesmom i plesom povezao je društva zagrebačkog Prigorja u zajednički nastup pod imenom „Prigorski dani“.

Primorski dani prvi put su održani prije 21 godinu.  Tradicija je nastavljena i ove godine. Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski bila je prepuna u nedjelju, 3. ožujka 2024. godine. Događaj je predstavio bogatstvo folklora i tradicije okupivši na jednom mjestu brojne plesne i pjevačke skupine iz Prigorja.

Svojim nastupom brojne posjetitelje u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ oduševili su:
HSPD Sljeme Šestine – Zagreb
HKPD Bosiljak Čučerje
KUD Bukovac
FIS Remete
KUD Frankopan-Remete
HSPD Podgorac Gračani
HKUD Prigorec Markuševec

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Ljubav prema folkloru spojila Mostarku i Podravca

Selo hr

Belišćanska zlatna jesen

Selo hr

Cvjetnica – Isusov ulazak u Jeruzalem

Selo hr