Aktualno Dijaspora Tradicija

10. tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2023.

U organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture “Stećak” iz Tomislavgrad (BiH) i Hrvatske matica iseljenika od 10. do 15. srpnja 2023. godine održava se „Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2023.“

Udruga „Stećak“ o sebi je napisala: „Udruga “Stećak” je izvanstranačka udruga građana koja za cilj ima očuvanje i promicanje kulturne baštine svih naroda Bosne i Hercegovine, istraživanje i educiranje u svrhu podizanja kulturne svijesti građana, te ostvarivanje projekata i programa u smislu realizacije ciljeva Udruge.“

Revija počinje 12 07.2023. godine u 21 sat – Revija tradicijske odjeće u Biogradu na Moru – Na rivi ispred zgrade Gradske uprave, a završava 14.07.2023. godine u 20 sati na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Pokrovitelji revije su: dr.Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije, Grad Biograd na moru i Općina Tomislavgrad.

Ove godine natječe se 21 djevojka iz 13 država. Osim fotografiranja i revija natjecateljice će se predstaviti publici sa nekom pjesmom koju su zajedno uvježbale. Pobjednice revije biti će nagrađene replikama hrvatskog tradicijskog nakita iz različitih krajeva BiH.

Za djevojke možete glasati na web stranici udruge „Stećak“: https://udruga-stecak.com/

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

KUD „Tounjčica“ u Donjem Miholjcu

Branko Rumenović

Tradicionalne tetovaže Hrvata u Bosni i Hercegovini

Selo hr

Iz povijesti – Bosutski dani – Andrijaševci 2012

Selo hr