Aktualno

Đuro Oreščanin – čuvar kulturne i hrvatske tradicije

U vremenu digitalizacije i globalizacije, kada se mnoge kulturne vrijednosti gube u vrtlogu vremena, postoji jedna grupa ljudi koja neumorno radi na očuvanju hrvatske tradicije i kulturno-umjetničke baštine. Entuzijasti koji s fotoaparatom u ruci u vlastitom trošku obilaze događanja, snimaju priredbe i predstave te na taj način ostavljaju dragocjeni trag za buduće generacije. Mnogi od ovih entuzijasta rade besplatno, vođeni isključivo ljubavlju prema kulturi i željom da očuvaju bogatstvo hrvatske tradicije. Oni su tihi heroji, bez kojih bi mnoge kulturne manifestacije ostale bez traga. Jedan od entuzijasta svako je i Đuro Oreščanin koji već 20 godina neumorno bilježi tradicijska događanja. Fotografije i video uradci puni ljubavi uredno su kronološki i tematski posloženi na Đurinoj web stranici  https://orescanin.eu/.

„Moje ime je Đuro Oreščanin. U svoje slobodno vrijeme uživam šetajući po raznim manifestacijama, te uživam fotkajući i snimajući iste.“

Portal Selo.hr ovom prilikom zahvaljuje se Đuri Oreščaninu na odličnoj suradnji. Portal Selo.hr i dalje će široj javnosti predstavljati pojedince i udruge koji neumorno čuvaju od zaborava bogato hrvatsko kulturno nasljeđe jer oni su temelj očuvanja hrvatske kulture nedovoljno popraćen i priznat.

 

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Sveti Josip zaštitnik hrvatskog naroda

Selo hr

Kip Majke Božje Bistričke

Selo hr

56. Voloderske jeseni

admin