Aktualno KUD Smotra

14. Smotra folklora “U Viškovce prid žetvu”

U nedjelju, 8. lipnja 2024. godine, u Viškovcima je održana 14. Smotra folklora “U Viškovce prid žetvu”. Na smotri su uz organizatora KUD ” Ivan Tršov ” Viškovci, sudjelovali: KUD “Seljačka sloga” Šljivoševci, KUD “Dukat ” Vladimirovci, KUD “Veseli Šokci” Punitovci, KUD “Lovor” Trnjani, KUD “Darda” Darda i KUD “Podvinje” Podvinje, predstavljajući bogatstvo i raznolikost hrvatskog folklora.

Smotra folklora “U Viškovce prid žetvu” je jedna od najznačajnijih folklornih manifestacija u Slavoniji. Smotra ima za cilj očuvanje i promicanje hrvatskog folklora te upoznavanje publike s bogatom kulturnom baštinom Hrvatske.

Ove godine smotra je bila posebno uspješna, o čemu svjedoči veliki broj posjetitelja i oduševljenje publike.

Foto: Đuro Oreščanin

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Bunjevačka elegancija

Selo hr

Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika

admin

130. obljetnica rođenja Zorke Sever

Selo hr