Aktualno KUD Smotra

14. „Šokačka kraljica“ Tordinci

Izbor najljepše djevojke u šokačkoj narodnoj nošnji održan je 21.05.2023., pod nazivom 14. „Šokačka kraljica“ u Tordincima, Vukovarsko-srijemska županija, kao dio manifestacije „Listaj lipo stara“. Organizatori manifestacije su Općina Tordinci i KUD „Zrinski“.

U sklopu manifestacije nastupili su: Kulturni centar Privlaka, „Tkanica“ Vinkovci, „Šokačka grana“ Osijek, M.P. družina Bocanjevci, „Vesele Šokice“,  Pjevačka supina „Bektež“ i Prva pjevačka konjica „Sinđir“. Slavonske dive : Marta Nikolin, Viktorija Kulišić Đenka i Marija Pavković Snaša. Izlazak djevojaka na gajdama pratio je Adam Svirčević. Voditelji: Marija Pavković Snaša i Branko Uvodić.

Titulom „Šokačke kraljice“ za 2023. okitila se Josipa Jagodanović iz Sibinja, prva pratilja je Mila Norris iz Habjanovaca, a druga pratilja je Magdalena Ivanišević iz Tordinaca.

Više o događaju možete vidjeti na: https://www.facebook.com/Orion.info.Vinkovci

Foto: Orion info

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

20. Smotra izvornog folklora Pokuplja, Turopolja, Posavine i Banovine i 1. In memoriam Božidar Škofač

Selo hr

Dani Slovaka 2015.g. – Soljani

Selo hr

19.Tamburaška smotra Siačko-moslavačke županije

Selo hr