Aktualno KUD Smotra

100 godina – Pokupljanka Brest Pokupski

KUD „Pokupljanka“ Brest Pokupski proslavilo je svoj 100 rođendan na središnjem trgu u Petrinji, uz prezentaciju monografije KUD-a i pozdravne riječi gostiju svečanost su svojim nastupom uveličali: KUD „Pokupljanka“ Brest Pokupski – dječja sekcija, KUD „Pokupljanka“ Brest Pokupski, KUD „Strnec“ Strmec, KUD „Jeka“ Hrvatska Dubica, KUD „Sveti Martin“ Dubrava Vrbovečka i KUD „Poculica“ Letovanić.

Predsjednica Ružica Pavković u svom obraćanju posebno je naglasila:

 „100 godina nije malo, puno je tu generacija prošlo i puno je tu Kupe proteklo i još će proteći. Dragi ljudi, Vi koji ovo sada slušate, čuvajmo ovo što smo naslijedili, nasljeđe zalog budućnosti, i to bogato nasljeđe. Ono nas obavezuje da ga čuvamo pod svaku cijenu, ne smije biti uzalud i ne smijemo ga izgubiti. Dajmo našim budućim generacijama ostavštinu za budućnost, nešto čime će se moći ponositi. Narod bez kulturnog nasljeđa, je narod bez budućnosti…… Kažu da se ne može putovati kroz vrijeme, može se, ovo je oblik putovanja, ovo je putovanje staro 100 godina. Putovali smo i dulje, ali tragovi su preduboko zakopani, Brest Pokupski bio je i prije, postojat će daj bože i u budućnosti, kada nas više ne bude. Neki drugi ljudi stajat će na mom i Vašem mjestu, biti će neka druga Pokupljanka“

Umjetnički voditelj društva Darko Hrnčević zahvalio se sudionicima proslave:

„Hvala svim sudionicima, KUD Paurija Dubravci ,KUD Strmec ,Strmec Samoborski, KUD Matija Gubec Ilača ,KUU Sveti Martin, Dubrava Vrbovečka, KUD Jeka Hrvatska Dubica, a posebno hvala FA Etno Siscija Sisak koji su u zadnji trenutak upotpunili mjesto KUD-a Poculica Letovanić koji je iz opravdanih razloga bio spriječen doći. Veliko hvala Ministarstvu kulture i medija, Sisačko-moslavačkoj županiji, gradu Petrinja na pokroviteljstvu i financijskoj pomoći u organizaciji ove velike obljetnice Hvala svim sponzorima i donatorima na svojim dobrovoljnim prilozima kao i medijskim pokroviteljima.

Ako je nešto i prošlo ispod radara, nemojte nam zamjeriti, jer ovakvu proslavu ,100 godina kulturne baštine Bresta Pokupskog radimo prvi put.“

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Kolo oko Bare

Selo hr

Vizionarka sa Zrina

Selo hr

Čijalo perja u Majuru

Josip Hren