Aktualno Dijaspora KUD Smotra

KUD Biser – 2014

KUD Biser

Kulturno – umjetničko društvo „Biser” u subotu, 09. kolovoza je građanima općine Velika Kladuša priredilo užitak za oči i za uši u Gradskoj sportskoj dvorani gdje se plesalo i pjevalo više sati. Nakon prvog dijela održanog u februaru mjesecu u subotu je održan i drugi dio 5. Međunarodnog festivala folklornih igara i pjesama „KUD Biser 2014“.

Učešće na festivalu uzelo je 12 kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Republike Hrvatske. Pored kulturno-umjetničkih društva iz Velike Kladuše gosti „Gala večeri“ bili su „Ansambl narodnih igara i pjesama“ Kakanj, „Gradski folklorni ansambl” Maglaj, KUD „27.juli“ Prokosovići, zatim KUD „Mošćanica“ Sarajevo, KUD „Slovo o Žepču“ iz Žepča, zatim KUD „Stubica“ iz Donje Stubice, KUD „Tamburica“ Velimirovac i KUD „Brodski biseri“ iz Slavonskog Broda.

Svoje koreografije na festivalu između ostalih predstavio je i „Gradski folklorni ansambl” iz Maglaj. Predsjednik ovog ansambla Atif Spahić iskoristio je učešće na festivalu da uputi riječi zahvale građanima općine Velika Kladuša za pomoć koju su među prvima pružili narodu Maglaja u katastrofalnim poplavama koje su pogodile ovaj grad u mjesecu maju.

Recimo i to da je publika sa Festivala ponijela lijepe uspomene jer je mogla vidjeti raznovrsne izvedbe pjesama i igara koje obilježavaju kulturu i tradiciju naroda BiH i Hrvatske.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

2. Smotra šetanih kola „Grlo moje daj zaori bolje“

Selo hr

60. Svjetsko natjecanje u oranju – Kanada 2013

Selo hr

Glazbena priča – HKPD “Matija Gubec” Tavankut

Selo hr