December 6, 2023
Aktualno Dijaspora KUD Smotra

KUD Biser – 2014

KUD Biser

Kulturno – umjetničko društvo „Biser” u subotu, 09. kolovoza je građanima općine Velika Kladuša priredilo užitak za oči i za uši u Gradskoj sportskoj dvorani gdje se plesalo i pjevalo više sati. Nakon prvog dijela održanog u februaru mjesecu u subotu je održan i drugi dio 5. Međunarodnog festivala folklornih igara i pjesama „KUD Biser 2014“.

Učešće na festivalu uzelo je 12 kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Republike Hrvatske. Pored kulturno-umjetničkih društva iz Velike Kladuše gosti „Gala večeri“ bili su „Ansambl narodnih igara i pjesama“ Kakanj, „Gradski folklorni ansambl” Maglaj, KUD „27.juli“ Prokosovići, zatim KUD „Mošćanica“ Sarajevo, KUD „Slovo o Žepču“ iz Žepča, zatim KUD „Stubica“ iz Donje Stubice, KUD „Tamburica“ Velimirovac i KUD „Brodski biseri“ iz Slavonskog Broda.

Svoje koreografije na festivalu između ostalih predstavio je i „Gradski folklorni ansambl” iz Maglaj. Predsjednik ovog ansambla Atif Spahić iskoristio je učešće na festivalu da uputi riječi zahvale građanima općine Velika Kladuša za pomoć koju su među prvima pružili narodu Maglaja u katastrofalnim poplavama koje su pogodile ovaj grad u mjesecu maju.

Recimo i to da je publika sa Festivala ponijela lijepe uspomene jer je mogla vidjeti raznovrsne izvedbe pjesama i igara koje obilježavaju kulturu i tradiciju naroda BiH i Hrvatske.

Related posts

Obitelj i kućanstva u Hrvatskoj

Selo

Kulturni centar – Brđani

Josip Hren

Iz Povjesti – Bitka pod Siskom 1593. godine

Selo