Aktualno Običaji Zanimljivosti

18. Folklorni susreti SV. MARIJA MAGDALENA – Sela 2013.

Svi koji su u nedjelju 21. 07. Došli u Sela bili su ugodno iznenađeni novim načinom organizacije proslave dana Župe Sv. Marije Magdalene. U organizaciji članova HKUD-a „Radost“ upriličena su natjecanja u starim sportovima popraćena glasnim navijanjem publike i natjecatelja. Održana su natjecanja u sljedećim disciplinama: nošenja korita na glavi, nošenju jaja u žlici, skakanju u vreči, voženju tački, žaganju drva, i najatraktivnijoj disciplini natezanju štrika. U finalnom natjecanju protiv ekipe domaćina pobijedila je ekipa KUD- a „Berda“ iz Brestovca.

Ne manje atraktivan i zanimljiv bio je i izbor naj-folklorašice susreta gdje je u jakoj konkurenciji titulu naj-folklorašice susreta ponijela Nikolina Blažević, članica KUD-a „Sunjanka“ Sunja, a nagradu joj je uručila Kristina Kruhan, najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izbrana na 49. Brodskom Kolu.

U bogatom Kulturno umjetničkom programu pored domaćina susreta nastupili su KUD „Berda“ Brestovac (Požeško-slavonska županija, KUD „Hrvatsko srce“ Odra-Žabno, KUD „Sunjanka“ Sunja i KUD „Sv. Križ Začretje“ (Krapinsko-zagorska županija).

Uz mnoštvo zabavnih sadržaja za djecu, raznoraznih prodavača igračaka i što je posebno pohvalno izvornih suvenira izrađenih od drveta, bilo je jela, pića, muzike i zabave za svačiji ukus,pa je zabava trajala do kasno u noć.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

U jesen si Baranjo lipa – HKUD Beli Manastir

Selo hr

Tri kralja

Selo hr

PUČKO VREMENOSLOVLJE ILI PUČKA METEOROLOGIJA

Selo hr