Aktualno Običaji Zanimljivosti

18. Folklorni susreti SV. MARIJA MAGDALENA – Sela 2013.

Svi koji su u nedjelju 21. 07. Došli u Sela bili su ugodno iznenađeni novim načinom organizacije proslave dana Župe Sv. Marije Magdalene. U organizaciji članova HKUD-a „Radost“ upriličena su natjecanja u starim sportovima popraćena glasnim navijanjem publike i natjecatelja. Održana su natjecanja u sljedećim disciplinama: nošenja korita na glavi, nošenju jaja u žlici, skakanju u vreči, voženju tački, žaganju drva, i najatraktivnijoj disciplini natezanju štrika. U finalnom natjecanju protiv ekipe domaćina pobijedila je ekipa KUD- a „Berda“ iz Brestovca.

Ne manje atraktivan i zanimljiv bio je i izbor naj-folklorašice susreta gdje je u jakoj konkurenciji titulu naj-folklorašice susreta ponijela Nikolina Blažević, članica KUD-a „Sunjanka“ Sunja, a nagradu joj je uručila Kristina Kruhan, najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izbrana na 49. Brodskom Kolu.

U bogatom Kulturno umjetničkom programu pored domaćina susreta nastupili su KUD „Berda“ Brestovac (Požeško-slavonska županija, KUD „Hrvatsko srce“ Odra-Žabno, KUD „Sunjanka“ Sunja i KUD „Sv. Križ Začretje“ (Krapinsko-zagorska županija).

Uz mnoštvo zabavnih sadržaja za djecu, raznoraznih prodavača igračaka i što je posebno pohvalno izvornih suvenira izrađenih od drveta, bilo je jela, pića, muzike i zabave za svačiji ukus,pa je zabava trajala do kasno u noć.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

FKD “Poljaci” proslavili 45.jubilej postojanja

Selo hr

Izbor najljepše Hrvatice

Selo hr

Konačni poredak Županijske smotre izvornog folklore na 58. Vinkovačkim jesenima

Selo hr