Aktualno KUD

20 godina zajedništva, plesanja i muziciranja Veterana folklornog ansambla

Koncertom “20 godina zajedništva, plesanja i muziciranja Veterana folklornog ansambla” svečano je proslavljeno 20 godina kontinuiranog rada naših Veterana u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, mjestu gdje je i održan prvi nastup.

Veterani folklornog ansambla ”Ivan Goran Kovačić” počeli su sa svojim radom 2003. godine. Djeluju kao rekreativna sekcija sa oko 40 , plesača-pjevača i muzičara, bivših članova Folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić” te izvode plesove i pjesme iz različitih dijelova Hrvatske.

Veteranska grupa redovito nastupa na smotri folklornih amatera grada Zagreba, koncertima koje priređuje Posudionica i radionica narodnih nošnji, nastupa na raznim manifestacijama i smotrama u Hrvatskoj.

Grupa redovito nastupa na manifestaciji Zvuci Opatovine koja je u organizaciji Društva. Krajem 2018. godine sudjelovali su na koncertu u mjestu  Koljnof,  na poziv Zajednice Gradiščanskih Hrvata u Mađarskoj.

Cilj je grupe da se omogući starijim članovima, koji više nisu u mogućnosti raditi punim tempom Ansambla da se rekreativno okupljaju i održavaju repertoar Ansambla kao i da obnavljaju starije i rjeđe izvođene koreografije, pjesme i plesove te ih prezentiraju na nekoliko nastupa godišnje.

Redovito postavljaju i nove koreografije na svoj repertoar i surađuje s više koreografa..

Svojim radom, dodatnim aktivnostima i druženjima,  skupina doprinosi očuvanju fizičkih i kognitivnih sposobnosti osoba treće životne dobi.

Voditelj grupe: Dalibor Blažević

Tekst preuzet sa: https://igk.hr/fa/veterani-folklornog-ansambla/

Video: fudoooo1

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Običaj zavjetovanja pomoraca

Selo hr

510 GODINA OD BITKE KOD DUBICE

Selo hr

Sela (kraj Siska) 25. svibnja 1930. godine

Selo hr