Dijaspora KUD

Bunjevačko momačko kolo

Ante Sekulić u svojoj knjizi “BAČKI BUNJEVCI I ŠOKCI” piše: “Dok je nevjesta obavljala svoje dužnosti u skladu s običajima, vani su svatovi sišli s kola, a svirci su počeli svirati kolo. Tada je svekrva ili zaova izvela nevjestu u kolo. Taj prvi ples bio je bunjevačko kolo odnosno veliko bunjevačko kolo, najpoznatiji ples bačkih Bunjevaca. U bunjevačkim svatovima plesala su se kola (Momačko bunjevačko kolo, Bunjevačko kolo, Veliko bunjevačko kolo …)”

Ljepota u spoju sa elegancijom daje zasebnu gracioznost bunjevačkom momačkom kolu koji u izvedbi dobro uvježbanih plesača jedinstveno i identitetski prepoznatljivo.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Djevojke i momci

Selo hr

Humanitarni koncert “Društva Hercegovine za društva Bosne”

Selo hr

Priznanje KUD-u “Skakava 06”

Selo hr