Aktualno KUD

23. Obljetnica udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac

Udruga za očuvanje kulturne baštine Jasenovac u subotu , 20. siječnja 2024. godine u Društvenom domu Jasenovac organizirala je svečanu proslavu 23 godine djelovanja.

Ovom prilikom podsjetilo se na uspješan rad članova Udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac koji neumorno štite i promoviraju baštinu jasenovačkog kraja. Nakon podsjećanja događanja na proteklih 23 godine rada predsjednica Jasminka Dragić uručila je i Zahvalnice svima koji su svih ovih godina pomagali i sudjelovali u njihovom dosadašnjem radu.

Ovu značajnu obljetnicu Udruge čestitali su: izaslanica Sisačko moslavačkog župana gđa Ivana Matanović, izaslanica Zajednice KUU sisačko moslavačke županije gđa Slavica Moslavac, načelnica Općine Jasenovac gđa Marija Mačković, gosp. Vlado Žižak- dugogodišnji suradnik Udruge, gosp. Mića Mačković kao prvi predsjednik Udruge.

U glazbenom dijelu programa osim domaćina sudjelovali su KUD “Jeka ”Hrvatska Dubica , KUD „Banova Jaruga“ iz Banova Jaruga.

Tekst: https://www.opcina-jasenovac.hr/973-svecano-obiljezena-23-obljetnica-udruge-za-ocuvanje-kulturne-bastine-jasenovac

Foto: Novska.IN portal/Zlatko Duzbaba Duc

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Dani kršćanske kulture u Petrovu Polju

Selo hr

Dan sela Kinjačka – sveta misa kod izvora Sv. Bogorodice “Pernik”

Josip Hren

U Repušnici su održani 29. „Repušnički susreti“

Selo hr