Aktualno KUD Smotra

Šokačko veče – Sotin

U organizaciji Kulturno-prosvjetne zajednice Hrvata „Šokadija“ u Sonti 25. studenog priređeno je „Šokačko veče“. Brojni posjetitelji uživali su u programu, druženju i delicijama, a „Šokačko veče“ najbolje su opisali domaćini:

„U programu su sudjelovali i naši sugrađani koji su svake godine naši gosti na ,,Šokačkoj večeri“, OKUD,,Ivo Lola Ribar“, zatim učenici odjela tambure u Sonti, Ruža Silađev i uvijek rado viđeni HKPD,,Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega. Ove godine smo imali i goste ,,iz preka“, KUD,,Dukat“ iz Vladislavaca.

Uručili smo i nagrade za pisme pristigle na natječaj ,,Za lipu rič…“.Nagrađene su Marija Šeremešić i Božana Vidaković.

,,Šokačko veče 2023.“ Realizirano je pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, HNV-a i Općine Apatin. Ali imali smo i ove godine sponzorstvo od strane ,,Erdutski vinogradi d.o.o.“ i Lovačke organizacije ,,Fazan“ iz Sonte. Sladili smo se prekrasnim kolačima i pecivima koje su ispekle: Spomenka Kuruc, Milanka Nikolić, Emerka Vidaković, Jelena Erdeši, Ruža Jakšić, Marica Miloš, Marija Čačić, Jelena Mijić, Emerka Zvonar, Marija Bauer, Eva Silađev, Eva Gal i naše žene iz ,,Šokadije“. Veliko hvala svima na pomoći!“

Izvor: KPZH ,,Šokadija” SONTA

Foto: KPZH ,,Šokadija” SONTA

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Božić u Gorici

Selo hr

2. Smotra šetanih kola „Grlo moje daj zaori bolje“

Selo hr

Dani narodne baštine – Rujanski susreti 2015

Selo hr