Aktualno KUD Smotra

58. Đakovački vezovi – Svečana povorka

Đakovački vezovi, spektularna manifestacija folklora koja se održava u Đakovu već 58 godina, prava su riznica hrvatske kulturne baštine. Festival, poznat po svojoj šarolikosti i bogatstvu, nudi jedinstvenu priliku da se upoznamo s ljepotom i raznolikošću narodnih nošnji i običaja iz svih krajeva Hrvatske.

Srce festivala čini veličanstvena povorka folklornih skupina, gdje se niz ulicama Đakova vije kaleidoskop boja i plesnih ritmova. Nošnje, svaka sa svojom jedinstvenom pričom i ornamentima, oduševljavaju gledatelje svojim bogatstvom detalja i majstorstvom izrade. Od raskošnih nošnji ukrašenih školjkama i zlatnim novčićima, do skromnih, ali ne manje lijepih nošnji, svaka nošnja nosi u sebi trag vremena i tradicije.

Đakovački vezovi su više od festivala. To je iskustvo koje ostavlja dubok trag i budi ponos na bogatu i raznoliku kulturnu baštinu Hrvatske. Ako želite doživjeti ljepotu tradicije i uroniti u šareni svijet folklora, Đakovački vezovi su savršena destinacija za vas. 

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Nošnja otoka Suska

Selo hr

Medvedgradski top

Selo hr

Priskakanje vatre na Svetog Ivana Cvitnjaka 2022.

Selo hr