Aktualno KUD Tradicija

„Oni su mali, ali su veliki, ……

„Oni su mali, ali su veliki, odnosno, hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali“ povijesne su riječi Hrvoja Hitreca iz kulte serije „Smogovci“.

I ti mali odnosno veliki sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, rođacima i susjedima uz plesove i pjesme obučene u tradiciju razigrano i veselo koračaju Đakovačkom povorkom. Tu treba posebno napomenuti i njihove roditelje koji na njih prenose običaje hrvatske kulturne baštine čuvajući identitet hrvatskog naroda.

Njihova aktivnost od neprocjenjive je važnosti za očuvanje folklora i tradicije. Oni su živi dokaz da je hrvatska kulturna baština i dalje i vitalna i privlačna, prenoseći se stoljećima s generacije na generaciju.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

23. Obljetnica udruge za očuvanje kulturne baštine Jasenovac

Selo hr

Treća revija tradicijskog ruha „OD MORA DO SAVE“

Selo hr

Glazbena priča – HKPD “Matija Gubec” Tavankut

Selo hr