Aktualno Dijaspora Tradicija Zanimljivosti

“Ja sam umjetnica” – Agnes Kasparkova

Da su godine samo broj pokazuje i Agnes Kasparkova iz malog poljskog sela Louke smještenom u Češkoj republici. U svojoj 94.godini i dalje neumorno oslikava kuće cvjetnim motivima. Proljeće i ljeto provodi ukrašavajući okvire prozora, vrata i unutrašnjost veličanstvenim pretežno plavim cvjetovima, pretvarajući svoje malo selo u umjetničku galeriju.

Anežka (Agnes) Kašpárková, bivša poljoprivredna radnica, preuzela je hobi ukrašavanja zidova od druge mještanke koja se istim bavila godinama. Koristeći jarku plavu boju i mali kist, ona stvara zamršene cvjetne zidne murale inspirirane tradicionalnim moravskim (južnočeškim) umjetničkim djelima. Unatoč postizanju lokalnog i viralnog priznanja, inzistirala je na tome da joj je hobi oslikavanja kuća samo iz užitka. “Ja sam umjetnica”, izjavila je češkim medijima. “Samo uživam u oslikavanju zidova i želim pomoći.”

Fotografije:  https://funalive.com/

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Maraton lađa

Selo hr

Bednjanski govor

Selo hr

KUD “Matija Gubec” Ilača

Selo hr