September 25, 2023
Aktualno Dijaspora KUD

Priznanje KUD-u “Skakava 06”

Gradonačelnik Brčko Distrikta, BiH primio članove našeg KUD-a koji su učestvovali na 32. Međunarodnom festivalu folklora u Samsunu

26.8.2013. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić upriličio je prijem za predstavnike KUD-a “Skakava 06”, Gornja Skakava nakon što smo se vratili iz Samsuna gdje smo bili prošlogodišnji učesnici na 32. Međunarodnom festivalu folklora. Predsjednica našeg KUD-a Mara Jokić je na prijemu kod gradonačelnika osvojeno priznanje, odnosno statuu za učešće na festivalu u ime folklornog društva uručila gradonačelniku Brčko distrikta BiH dr. Anti Domiću.
Gradonačelnik Domić je tom prilikom iskazao zahvalnost našim predstavnicima KUD “Skakava 06” za naš trud i angažman u Samsunu.
“Oni su se prihvatili ove teške zadaće te krenuli na dalek, dugotrajan i iscrpljujući put. Sve su uspješno podnijeli, i uspješno nas tamo prezentovali što se vidi i iz izvještaja koje smo dobijali, ali i po nagradama i priznanjima koja su im tamo dodijeljena”.

Naša predsjednica, Mara Jokić je iskazala zahvalnost Vladi i gradonačelniku što su prepoznali da ovo društvo svojim učešćem može predstaviti Brčko, a i Bosnu i Hercegovinu kao i kulturu jednog dijela naroda iz ovoga kraja. Također je kazala da su na festivalu folklora osvojili i medalje.
“Na ovoj međunarodnoj manifestaciji pokazali smo naše običaje, kulturu, nošnje i susreli smo se i sa dosta drugih učesnika iz raznih država širom svijeta, a iz Samsuna nosimo jako pozitivne utiske”. Rekla je predsjednica našeg KUD-a “Skakava 06” gđa Mara Jokić.

Za portal Selo.hr  –  Ružica Jokić

Related posts

OBIČAJI VEZANI ZA ROĐENJE DJETETA

Selo

Pokladni običaji Slunja i oklice

Selo

Međunarodni dan Downovog sindroma

Selo