Aktualno Smotra

KUD “Grančica” Đeletovci – pobjednik 22. Folklornih večeri

Nastupom posljednjih 13 kulturno-umjetničkih društava iz Vukovarsko-srijemske županije, završen je program Folklornih večeri. U protekla četiri dana na pozornici u glavnom šatoru nastupilo je 50 KUD-ova, a tročlana komisija, u kojoj se nalazili magistra Ljubica Gligorević, profesorica Zdenka Ivanković i folklorist Aleksandar Nović, pažljivo je pratila svaki nastup. Ocjenjivalo se sve, originalnost nošnje i izvedbe kola, glazbeni i pjevački dio nastupa, kao i opći dojam na sceni.
Najbolji dojam, na kraju je odlučeno, ostavilo je Kulturno-umjetničko društvo Grančica iz Đeletovaca, koji ove godine slavi 50 godina nastupa na Vinkovačkim jesenima.

POREDAK 22. ŽUPANIJSKE SMOTRE FOLKLORA 2015.:

01. KUD “Grančica” Đeletovci
02. KUD “Seljačka sloga” Bogdanovci
03. HSKPD “Seljačka sloga” Nuštar
04. KUD “Seljačka sloga” Gradište
05. KUD “Branimir” Bošnjaci
06. KUD “Jankovci” Stari Jankovci
07. KUD “Tomislav” Županja
08. KUD “Slavonija” Soljani
09. KUD “Slavko Janković” Šiškovci
10. KUD “Filipovčice” Komletinci

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Vjerni čuvari tradicije rodnog kraja

Selo hr

Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika

Selo hr

Nagrada za životno djelo Slavici Moslavac

Selo hr