Aktualno KUD Zanimljivosti

NAJLJEPŠA HRVATICA U NARODNOJ NOŠNJI – Kristina Kruhan

Kada spojite ljepotu, upornost, tradiciju i ljubav dobijete najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji. Ovdje se zasigurno može reći “treća sreća”, jer nakon dvije godine zaredom u kojoj se HKUD “Radost” Sela okitio titulom Prve pratilje došlo je i to toliko željeno, ali i zasluženo prvo mjestu. Ovako su to doživjeli sami sudionici događaja;

“09. 06. 2013. je jedan od onih dana koji će nam se urezati u pamćenje za cijeli život… Bio je prekrasan sunčan dan, obukli smo nošnje i krenuli prema Tvrđavi čekajući nastup, ali stiglo je nevrijeme i spašavali smo nošnje trčeći prema zaklonu. No nije sve bilo tako loše, naprotiv! Par minuta prije kiše, naše su se cure; Valentina i Kristina šetale pozornicom te divile publiku.
Naša Kristina Kruhan PROGLAŠENA JE NAJLJEPŠOM HRVATICOM U NARODNOJ NOŠNJI NA SMOTRI FOLKLORA 49. “BRODSKOG KOLA” U SLAVONSKOM BRODU! Zaista smo ponosni i moramo priznati da je stvarno bila prekrasna! Suze radosnice tekle su nam u potocima!”

“Prisjetili smo se svih onih lijepih trenutaka iz 2011. i 2012. Godine kad su naše predstavnice Katarina Kaljiković i Paula Šnihur osvajale su titulu prve pratilje na 47. i 48. Brodskom kolu, kad smo mislili da je to krajnji domet i da je nemoguće tri godine zaredom birati najljepšu iz istog mjesta. Dokazali smo da se trud oko dugogodišnje brige oko prikupljanja, kompletiranja i čuvanja nošnji isplatio. Isto tako, ne manje važna činjenica je da imamo prekrasne djevojke kojima se trebamo ponositi.”

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Uprizorenje lova Sv.Huberta – Valpovo

Selo hr

Podgutnica – prethodnica kravate i simbol Hrvatske

Selo hr

Legenda o Crnoj Kraljici – kako su nastala Plitvička jezera

Selo hr