Aktualno KUD Smotra

“Svim na zemlji mir, veselje” – KUD “Vesela šokadija” Koritna

Kulturno umjetničko društvo „Vesela šokadija“ iz Koritne  (općina Semeljci) 28.12. 2023. održalo je 3. Božićni koncert „Svim na zemlji mir, veselje“.  Povodom koncerta društvo se na svojim stranicama istaklo je:  

„Želimo se zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi samog koncerta, crkve, našeg prostora, kuhanja vina, posluživanja! Ogromno hvala tamburašima, voditeljima, sponzorima, majkama, očevima, prijateljima… Najveće hvala svima koji su nas došli poslušati i poduprijeti! Nadamo se da ste uživali koliko i mi!

Najviše smo ponosni na naše malene članice koje su prvi puta nastupale na Božićnom koncertu.

Ovo je samo mali dio ljudi i kudovaca koji su zadnja dva dana sudjelovali u koncertu i pripremama…još jednom hvala svima!

Veliko hvala Zdenko Đurček i Etno portal na predivnim slikama i snimkama.“

KUD Vesela šokadija“ iz Koritne  osnovano je 1950. Društvo njeguje pjesme, plesove i običaje svoga sela Koritne, te djeluje u folklornoj, tamburaškoj, pjevačkoj i dječjoj skupini. KUD „Vesela šokadija“ Koritna se do sada predstavio na mnogobrojnim smotrama folklora diljem lijepe naše i inozemstva. Od nekih je potrebno napomenuti Međunarodna smotra folklora u Zagrebu, državna smotra folklora u Vinkovcima, državna smotra folklora u Metkoviću, susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u kategoriji izvorni folklor u Sisku, međunarodna smotra folklora u Italiji, smotra folklora u Tolisi (Bosna i Hercegovina), međunarodna smotra Balkanski festival u Makedoniji, međunarodni festival folklora i glazbe u Crnoj Gori, Međunarodni susret čuvara hrvatske etno baštine u Stuttgartu-Njemačka te mnogobrojni drugi nastupi. Stalni su sudionici međunarodne smotre folklora „Đakovački vezovi“ . Tijekom godine društvo organizira Smotru folklora „Poklade su milo janje moje“.

Izvor: KUD Vesela šokadija“ Koritna

Fotografije: Zdenko Đurček, posebna zahvala gosp.Zdenku Đurčeku na dostavljenim fotografijama.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Štednjaci su uvijek željeli ostaviti dojam da su proizvod neke jako visoke tehnologije

Selo hr

Pokladne ludorije

Selo hr

Groblja su kršćanskoj duši

Selo hr