Aktualno Običaji Smotra Tradicija

Tradicija i umjetnost u pripremi delicija

Pokladno jahanje, običaj s dugom tradicijom, ne bi bio potpun bez bogate trpeze prepune domaćih suhomesnatih proizvoda. A upravo su naše vrijedne domaćice te koje se svojim trudom i umijećem brinu da na stolu ne nedostaje domaćih delicija.

Domaće suhomesnate proizvode, pripremljene s ljubavlju i pažnjom, odraz su tradicije i vrijednosti koje se prenose s generacije na generaciju. Svaka domaćica ima svoje tajne, a njihova vještina dolazi do izražaja kada od jednostavnih namirnica stvore prava mala remek-djela.

Kobasice, kulen, špek, pršut, panceta… Sve su to delicije koje se s ponosom iznose na stol tijekom pokladnog jahanja. Domaćice se trude da suhomesnati proizvodi ne samo ukusni, već i lijepo aranžirani, stvarajući prava umjetnička djela na tacnama. Njihova kreativnost i mašta dolaze do izražaja u svakom detalju.

Zahvaljujući vrijednim rukama naših domaćica, pokladno jahanje je više od običaja. To je prilika da se prisjetimo tradicije, uživamo u ukusnim domaćim proizvodima i proslavimo zajedništvo.

U ime svih ljubitelja suhomesnatih delicija, zahvaljujemo našim vrijednim domaćicama na njihovom trudu i umijeću. Njihova strast prema pripremi hrane i želja da sačuvaju tradiciju čine pokladno jahanje još posebnijim.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Buše ili Bušari

Selo hr

„Zimsko spremanje“ u Antinu

Selo hr

Sela i stanovi na Velebitu

Selo hr