Aktualno Dijaspora

3. Susret čuvara hrvatske etno baštine 2015. u Filderstadtu

Festival ljepote, tradicije i kulture, odnosno 3. Susret čuvara hrvatske etno baštine u subotu je u Filderstadt doveo domovinu. Iseljeništvo i domovina su se po treći put susreli zajedno u tuđini, u Filderstadtu, a potporu su im dali svećenici i fratri iz hrvatskih misija i zajednica, između ostalih i fra Josip Kulović, te generalni konzul RH u Stuttgartu Slavko Novokmet. Više od 1 300 ljudi uživalo u hitovima Slavonija Banda.
Susret je i ove godine organiziralo FD Ruža iz Filderstadta, a nastupilo je 18 folklornih skupina iz Njemačke, Švicarske, Hrvatske, BiH i jedna iz Vojvodine. Ruža je jedna od najaktivnijih folklornih skupina u iseljeništvu.
„Ružu“ je 2006. godine osnovalo nekoliko entuzijasta folkloraša, koji su prije plesali u folklornoj skupini iz Esslingena. Godinama ih vodi Dražen Žugac, a rade na očuvanju hrvatskog narodnog blaga i prezentiranju kulturne baštine Nijemcima i Hrvatima u Njemačkoj.

Fenix -magazin – Pročitaj više….. →

 

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Večera u Imoćana

Selo hr

Uskrsni običaji Lađevca

Selo hr

Smotra tamburaša “Mikini dani”

Selo hr