December 7, 2023
Galerija

Galerija – KUD “Martinčani” Martinska Ves

Kulturno umjetničko društvo „Martinčani“ osnovano je 24.studenog 1984.godine s ciljem očuvanja bogate kulturne baštine Martinske Posavine. U društvu djeluju plesna i tamburaška skupina.
U svom dosadašnjem radu KUD je postavio koreografije za svadbene običaje Martinske Posavine, blagdan Đurđeva, Ivanjske običaje te Badnju večer u Radićevu kraju.
U dosadašnjem radu nastupali smo na svim većim folklornim priredbama koje se održavaju u Republici Hrvatskoj. Sudjelovali su na Vinkovačkim jesenima, Đakovačkim vezovima, Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu i na mnogim drugim susretima. Nastupali su i izvan granica naše domovine i to u Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji, Češkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Sloveniji te Bosni i Hercegovini.

Autori su izložbi „Oglavlja posavske žene“, „Narodna nošnja posavske žene“, „Ribarenje na Savi“ te scenski prikaz „Od lana do platna“ s kojim smo nastupali na Kongresu etnologa i antropologa u Zagrebu. Organizatori su „Martinskih susreta“, smotre izvornog folklora Sisačko-moslavačke županije.

Related posts

19.Tamburaška smotra Siačko-moslavačke županije

Selo

Kruh naš svagdašnji-žetva i vršidba u prošlosti

Selo

Prisjećanje na reviju narodnih nošnji – Ogulin -2011

Selo