December 8, 2023
Aktualno Dijaspora Smotra

Humanitarni koncert “Društva Hercegovine za društva Bosne”

U organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, UHAKUD-a u BiH i društava Hercegovine, u Mostaru je održan veliki humanitarni koncert „Društva Hercegovine za društva Bosne“.
Koncertom se skrenula pozornost, te omogućila namjenska sredstava za pomoć kulturi, društvima koja su stradala u prošlogodišnjim poplavama. Sredstva od prodanih ulaznica namijenjena su isključilo za pomoć kulturnim institucijama u Bosni koja su prošle godine stradala u velikim poplavama.
Pored ulaznica koje su bile za ovaj koncert otvoren je i žiro račun pomoći na koji se može uplatiti novčana sredstva kao prilog akciji. Broj žiro-računa u UniCredit banci je: 3381302246949426, svrha doznake: „Za humanitarnu akciju- Društva Hercegovine za društva Bosne“.
Program je započeo u 18 sati mimohodom društava kroz središnje ulice Mostara, a nakon toga u HD Herceg Stjepan Kosača uslijedio je nastup folklornih društava iz Hercegovine, Mostarskih mažoretkinja, Hrvatske glazbe Mostar i mnogih drugih. Nakon toga članovi HKUD-a Didak iz Gradnića upriličili su predstavu „U godinama gladi“. Predstava koju je režirala dramska umjetnica Tina Laco proglašena je najboljom predstavom na 26. smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima – Vinkovci.
Svim nazočnima s nekoliko prigodnih riječi obratili su se prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Izabela Dankić, predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić, i predsjednik UHAKUD-a u BiH Vedran Vidović.

Na koncertu su nastupili:
1. FS fra Bernardin Smoljan HKUD “Rodoč”
2. HKUD “Rama”
3. HKUD “Zora” Struge-Gorica
4. KUD “Mokro” Široki Brijeg
5. HKUD “fra Jozo Križić” Roško Polje
6. HKUD „Brda“ Izbično
7. HKD “Dobrkovići”
8. HKUD “Sv. Ivan Krstitelj” Ružići
9. HKUD “Luke” Višići-Čapljina
10. HKUD “Didak” Župa Gradnići
11. HKUD “Uzarići”
12. HKUD “Veljaci” Veljaci-Ljubuški
13. HKUD “Kočerin”
14. HKUD “Sv. Marko” Vionica
15. HKUD “Sv. Ante” Dretelj
16. Etno skupina “Čuvarice”
17. Mažoretkinje Mostar
18. Plesni studio B-Dance Mostar

izvor >>>> grude-online.info

Related posts

Bunjevačka elegancija

Selo

Legenda o dolasku Hrvata: petorica braće i dvije sestre

Selo

Legenda o Crnoj Kraljici – kako su nastala Plitvička jezera

Selo