Aktualno Razno Zanimljivosti

Komarevački umjetnici – Antolčićevi nasljednici

Biti inovativan i kreativan, jedinstven u prezentaciji kulture i tradicije, s naglaskom na osobnost jednog od najvećih Hrvatskih ilustratora, kipara i grafičara Ivice Antolčića izazov je koji je sa velikim uspjehom odradila OŠ Komarevo. Ravnateljica Gordana Vasić uz pomoć učiteljice Sanje Jinek osmislila je projekt u sklopu kojeg je održana priredba u Kristalnoj kocki vedrine u Sisku, pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska. Tema školskog kurikuluma jesu tradicijske vrijednosti tako da je na priredbi sve bilo u tom duhu. Recitacije, plesovi, pjesme, igrokaz vrlo dobro ukomponirani u zanimljivu cjelinu, iza koje je bio vidljiv profesionalan pristup ugodno su iznenadili prepunu dvoranu. Naglasak na darovite učenike bio je sastavni dio priredbe, a daljnji poticaj u radu osim ravnateljice i nastavnika škole pružio je i Ivica Antolčić obrativši se nazočnima.

O projektu „Komarevački umjetnici – Antolčićevi nasljednici“ njegovi autori Sanja Jinek i Gordana Vasić rekli su;

„U Osnovnoj školi Komarevo već godinama razvijamo, prepoznajemo i potičemo darovitost kod učenika. Učitelji u školi pristupaju svakom djetetu individualno uvažavajući njihove potrebe. S obzirom da već godinama sudjelujemo na raznim likovnim natječajima te postižemo zapažene rezultate kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, vidjeli smo da postoji potreba da dodatno razvijamo i potaknemo tu darovitost kod naših učenika u likovnom izričaju. Natječaj za prijavu projekata za darovite učenike Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta bio je za nas poseban izazov te prilika da istaknemo i dodatno razvijemo veliki potencijal koji naši učenici posjeduju. lnspiracija nam je bio likovni umjetnik gospodin lvica Antolčić koji je rođen u našem mjestu, Komarevu. Kao neku vrstu zahvale našem umjetniku koji je zidove naše škole obogatio svojim umjetničkim djelima posvetili smo mu ovaj projekt. S obzirom na njegovo bogato iskustvo i priznanje njegovog rada od strane struke, bio je najkompetentnija osoba koja će prenijeti svoje znanje našim učenicima.

U projektu je sudjelovalo 16 učenika i 7 učitelja, a trajao je od rujna 2015. do svibnja 2016.godine.

U projektu smo istraživali život i rad našeg slikara kroz susrete i likovne radionice sa njegovim prijateljima, poznanicima i njim samim. Prikupljali smo podatke, istraživali na terenu, sudjelovali u likovnim kolonijama i radionicama, posjećivali izložbe velikih umjetnika. Kao rezultat ovog projekta nastali su kreativni likovni radovi kojih se ne bi posramili ni veliki umjetnici. Ovaj projekt nastavit će živjeti i dalje u našoj školi, a bogato iskustvo koje smo svi zajedno stekli kroz ovaj projekt prenosit ćemo budućim naraštajima.

Na kraju jedno veliko hvala našem dragom prijatelju gospodinu lvici Antolčiću koji nam je kroz ovaj projekt prenio ne samo svoje bogato iskustvo već i
prave životne vrijednosti kao što su skromnost, poštenje, upornost i marljivost. Sa Vama je bilo divno surađivati , a toj suradnji nadamo se i dalje.“

U sklopu priredbe upriličena je izložba učeničkih radova nastalih u projektu.

U projektu su sudjelovali;
Učenici: Leona Cvitković, Sara Anđelić, Mihael Cvitković, Nikolina Palaić, Matej Radošević, Magdalena Ovanin, Elena Stojaković, Gabriela Hernaut, Nikolina Ovanin, Ivona Radman, Tonil Miller, Lorella Banozzi Tubić, Matej Domitrović, Ivan Kraljević, Patricia Benčić i Ivana Štefčić.

Učitelji: Lidija Dužić-Zlovolić, Sanja Kolić, Irina Đurić, Marina Čakarić, Sanja Jinek, Ivica Kovačić, Nataša Rašić, Biserka Rozer, Jelena Pavlić i Gordana Vasić.

Suradnici: Ivica Antolčić, Vladimir Straža, Nikola Straža, Ljubica Kockar, Ladislav Antolčić, Željka Horvat Vukelja, Svetlana Novaković, Dorian Baltić, Marijana Jerkovac, Tamburaški sastav Glazbene škole Fran Lhotka iz Siska i Ivica Huzjak direktor Rakun d.o.o.

Ivica Huzjak

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Večer poezije, pjesme i divana

Selo hr

Prigorski dani

Selo hr

Žene nose svijet

Selo hr