December 3, 2023
Aktualno KUD Religija

KUD „Tounjčica“ predvodio liturgijsko pjevanje

U sklopu proslave blagdana Velike Gospe u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama, dana 18. kolovoza 2013. godine u 19:00 sati služena je Sveta misa za bolesne, stare i nemoćne. Svetu misu predvodio je vlč. Ferdinand Vražić, župnik Župe sv. Franje Ksaverskog u Švarči, Karlovac. Svetu misu je popratio KUD „Tounjčica“ iz Tounja uz pratnju fra Slavena Mijatovića.
Istoga dana u Rakovici u povodu nacionalne proslave 1700. obljetnice Milanskog edikta zapaljeno je svjetlo vjere u Konstantinovoj uljarici iz Siska. Svjetlo vjere je poslano iz Rakovice u Milano preko svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama. Svjetlo vjere su u Oštarije donijeli predstavnici Biciklističkog kluba Ogulin, te su zapaljene tri svijeće. Svijeće su zapalili Ivica Draginić u ime svetišta, Branko Rumenović u ime KUD-a „Tounjčica“ te Zvonko Ranogajac u ime Biciklističkog kluba Ogulin. Svjetlo vjere je toga dana svjetlilo u svetištu na misi za bolesne, stare i nemoćne.

Nakon svete mise KUD „Tounjčica“ iz Tounja razveselio je brojne bolesne, stare i nemoćne prigodnim kulturno umjetničkim programom. KUD „Tounjčica“ predstavio se običajem odlaska u God odnosno hodočašće. Za ovu priliku članovi KUD-a hodočastili su na Veliku mašu u Oštarije te izveli dvije tounjske marijanske pjesme i to Da sam sitna ljubica i Slavimo mariju, šetano kolo Alaj te plesove Staro Tovunjsko kolo i Tovunjski drmeš. Na kraju programa održano je druženje uz pjesmu koju je predvodio tamburaški orkestar KUD-a „Tounjčica“.
Ovom prilikom KUD „Tounjčica“ zahvaljuje popu Anti Luketiću na suradnji i pozivu, te se raduje budućoj suradnji.

Branko Rumenović, mag.oec.

Related posts

Bocanjevci alaj ste milina

Selo

Tri kralja

Selo

XXV Državna konjogojska izložba

Selo