September 24, 2023
Aktualno Dijaspora Smotra

Sjećanje na 50. MEĐUNARODNU SMOTRU FOLKLORA, Zagreb, 20. – 24. srpnja 2016.

50. Međunarodna smotra folklora (MSF) u prigodi visokog jubileja dostojno je obilježila Smotrin doprinos nacionalnoj kulturi zbog kojeg je 2014. odlukom Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba proglašena nacionalnim festivalom. 50. MSF je podsjetito na povijest i ulogu smotri folklora u Hrvatskoj te na promjene koje je doživjela tijekom vremena.
U programu 50. MSF nastupili su folklorna društva i pojedinci koji reprezentiraju različitosti hrvatske etnografske baštine (3 kulturne zone i brojna uža područja s osebujnim plesnim i glazbenim folklorom, nošnjom i običajima) te predstavnici nacionalnih manjina, Hrvata iz susjednih zemalja, iz iseljeništva i stare hrvatske dijaspore. Desetak ansambala predstavit će baštinu drugih naroda i kultura. 

Nastupili su: ITALIJA, Cori, EGIPAT, Kairo, UKRAJINA, IRSKA, Rosinver, Koncert etnoglazbe – Ethno na putu u Hrvatskoj, BUGARSKA, Bistrica, FRANCUSKA, La Grande, SLOVAČKA, Skalica, ŠPANJOLSKA, Mallorca, HKUD ‘Prigorec’, Lička izvorna skupina ‘Plješevica’, HSPD ‘Podgorac’

Izvor: Više o smotri na – www.msf.hr

Related posts

Odabir bračnog druga

Selo

Maraton lađa

Selo

Rudarski poni – Pit Pony

Selo