Aktualno KUD Smotra

2. Smotra šetanih kola „Grlo moje daj zaori bolje“

U organizaciji HKUD „RADOST“ Sela 18.06.2022. održana je 2. Smotra šetanih kola „Grlo moje daj zaori bolje“. Na samom početku smotre prijatelje folklora u ime organizatora pozdravila je predsjednica  HKUD „RADOST“ Sela Jasenka Noršić zahvalivši se svim sudionicima smotre, pokroviteljima i sponzorima. Nazočne je pozdravio u ime SMŽ Tomislav Kralj, te u ime ZKUU SMŽ Ana Prelac.

Smotra se sastajala od dva dijela. U prvom dijelu smotre šetanih kola nastupili su: domaćin HKUD „RADOST“ Sela, KUD „Čuntičanka“ Hrvatski Čuntić, FA „Etno Siscia“ Sisak, KUD „Pokupljanka“  Brest, KUD „Seljačka Sloga“ Bobovac, KUD „Ilova“ Ilova, i HKUD „Poculica“ Letovanić.

U revijalnom dijelu nastupili su: domaćin HKUD „RADOST“ Sela, KUD „Ilova“ Ilova, FA „Etno Siscia“ Sisak i mažuretkinje  udruge „Dijamant“.

Kroz program smotre vodila nas je uvijek jedinstvena Karmen Valenta uz ocjenjivačku komisiju u sastavu: prof. Tomislav Habulin i etnologinja Ivana Mihajlic.

Brojni gosti i posjetitelji uživali su nastupima folkloraša, prekrasnim nošnjama, veseloj atmosferi i ugodnom društvu. Na kraju smotre predsjednica HKUD „RADOST“ Sela Jasenka Noršić prigodnim poklonima zahvalila se svim sudionicima smotre kao i dugogodišnjim članovima HKUD „RADOST“ Sela na njihovom predanom radu.

Sve pohvale na odličnoj organizaciji Jasenki Noršić, Verici, Kruhan, članicama i članovima HKUD „RADOST“ Sela.

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Čijalo perja u Majuru

Josip Hren

Konačni poredak Županijske smotre izvornog folklore na 58. Vinkovačkim jesenima

Selo hr

Veliko prelo u Subotici

Selo hr