Aktualno Dijaspora Razno

U Rheinfeldenu je održana tradicionalna humanitarna zabava kluba Pećnik

Zavičajni klub Pećnik je u subotu 25. siječnja 2014. u Rheinfeldenu održao tradicionalnu humanitarnu Pećničku zabavu na kojoj se okupilo oko 600 posjetitelja. Tražilo se mjesto više u dvorani. Zabava je započela intoniranjem himne te je odana počast našem preminulom članu – pokojnom Anti Rokiću, koji je sahranjen u Pećniku. Voditelj program Marko Matijević je nazočne posjetitelje pozdravio u ime društva i njegovog predsjednika Tadije Čolića te im se zahvalio na dosad najboljem odzivu na zabavu.

Nazočni su bili i gosti iz domovine, predvođeni predsjednikom skupštine općine Vukosavlje, Pećničaninom Josipom Suvaljem koji je nazočne goste pozdravio i informirao ih o radu i uspjehu MZ Pećnik i skupštine općine te o budućim planovima. U ime župe, nazočio je član župskog vijeća Franjo Karlović koji je donio dopis vlč. Ante Perića, upravitelja župe sv. Alojzija Gonzage u Pećniku. Dopis, u kojem se župnik zahvaljuje za sve materijalne potpore crkvi u obnovi koju je pružio zavičajni klub Pećnik, pročitao je Ivo Lubina. Kako su i dalje potrebna sredstva za uređenje crkve, očekuje se pomoć kluba i nadalje. Klub redovno šalje potpore ugroženim pučanima u Pećniku. Dosad je sudjelovao u više projekata kod uređenja infrastrukture, sakralnih objekata te podizanja spomen obilježja palim braniteljima u svim ratovima.

Program je nastavljen zabavom do duboko u noć. Goste su zabavljali izvorna grupa Braća Vidovići te Stipo Božić & Slađa i M. i Erceg Band. Čari zabavi su dali i hrvatska kulturno-umjetnička društva: Posavina iz Züricha i Posavski dragulji iz Briga. Oni su izveli splet plesova Hrvata iz Posavine i šireg dijela BiH gdje žive Hrvati. Gosti su bili služeni domaćim specijalitetima i pićima te kolačima koje su pripremile Pećničanke. Ovom prigodom u ime ZK Pećnik se zahvaljujemo svim našim gostima, djelatnicima koji su radili na zabavi te dali sve od sebe. Hvala i našim sponzorima Alsa+Eggman, Mat-Finanz kreditno osiguravajućoj agenciji, Autohaus Mačinko-Bajić, Pronto Kredit agenciji De-Luca, Group Mutuel, MB Duga Reinigung. Hvala i našim dragim medijskim  pokroviteljima.

Što reći na koncu? Hvala svim našim prijateljima koji su nazočili dosad najvećoj zabavi Pećničkog kluba u Švicarskoj. Hvala upravnom odboru i predsjedništvu koji su podnijeli najveći dio tereta te svim suradnicima koji su dragovoljno radili na korist napaćenom i stradalom pećničkom puku u domovinskom ratu.

Izvor – Klub Pećnik, tekst – Marko Matijević, foto: Anto Čolić

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

KROZ TIHU PONOĆ

Selo hr

Sivnica

Selo hr

20. Smotra svirača na izvornim glazbalima

Selo hr