Aktualno KUD Smotra

Večer folklora – Slavonija i Trogir

U sklopu 53. Trogirskog kulturnog ljeta održana je večer folklora pod nazivom „Slavonija i Trogir“ u Kuli Kamerlengo. Iz Panonskog mora na Jadransko more iz srca Slavonije točnije Županje svojim nastupom Trogirane je počastio Kulturni centar “Igrišće”.

Kako prenosi TZ Trogira Kulturni centar “Igrišće” proširio je djelatnost 2021. godine na folklornu, tamburašku i pjevačku sekciju, a danas broji čak 120 članova. U nepune dvije godine postigli su zapažene uspjehe na folklornoj sceni, sa osam cjelovečernjih programa pjevno – plesnog sadržaja i ostvarili preko 40 nastupa.

Domaćin ove folklorne večeri je Kulturno umjetničko društvo “Kvadrilja”. KUD ,,Kvadrilja” je jedno od društava s najdužim kontinuitetom djelovanja u Trogiru, te jedan od važnijih sudionika kulturnog života grada Trogira i promotora plesne i glazbene baštine. Kao takvo, nastoji očuvati kvalitetu, podučava djecu i mlade, popularizira kulturnu baštinu i vrijednosti grada Trogira te promiče ovaj segment trogirskog i hrvatskog kulturnog identiteta.

Repertoar:

  • Mlađa dječja grupa KUD Kvadrilija – Lipe jesu zelene livade,
  • Starija dječja grupa KUD Kvadrilija – Trogirski Šotić,
  • KC „Igrišće“ – Oj da mi je ići u svatove,
  • KUD „Kvadrilija“ – Mandolinski Intermezzo
  • KC „Igrišće“ – Valpovačko kolo, Tamburaški Intermezzo
  • KUD „Kvadrilija“ – PLESOVI OTOKA KORČULE
  • KC „Igrišće“ – Dovikuje Bunjevačka vila – plesovi Bunjevačkih Hrvata
  • KUD „Kvadrilija“ – Trogirska Kvadrilija

Fotogalerija: Dino Čaljkušić, Gradski radio Trogir

Više o događaju pročitajte na stranicama Gradskog radija Trogir i Visit Trogrir

Selo hr

Autor objave je uredništvo portal Selo.hr. NAPOMENA: Sadržaj portala u velikoj mjeri temelji se na dostavljenim informacijama i fotografijama čitatelja portala Selo.hr. Ukoliko imate više informacija i smatrate da je potrebno korigirati gore navedenu objavu, molimo Vas u cilju što točnijeg informranja javnosti da nam se javite na info@selo.hr sa dokazima koji potkrepljuju Važu izjavu.

Related posts

Završene 35. Žetvene svečanosti u Cerni

Selo hr

Oberammergau

Selo hr

Ženska nošnja sjeveroistočnog dijela Moslavine

Selo hr